Детската градина в шуменското село Друмево вече има класна стая на открито. В градината се обучават 39 деца между 3 и 7 годишна възраст. Желанието на деца, родители и учители е малчуганите да прекарват повече време навън и от учебното заведение кандидатстват по проект към Министерството на околната среда и водите за изграждането на класна стая на открито. За съжаление проектът не е одобрен и приятели на Фондацията ни разказаха за проблема и ни помолиха да помогнем за осъществяването на така жадуваната от децата лятна класна стая.
Със собствени средства и доброволчески труд нашия екип ремонтира предвиденото за целта място и сега малчуганите от село Друмево ще прекарват по- пълноценно както свободното си време навън в игри, така и с интересни занимания в новата си лятна класна стая на открито. За организираните групови занимания децата получиха като подарък от нас и бяла ученическа дъска, а за довършителните дейности по така обособения кът, за децата са предвидени още изненади.
Инициативата на Фондация „Лазар Ивилинов Тодоров“ за изграждането на лятната класна стая в детската градина в с. Друмево се осъществи в партньорство със студио за дизайн „Love 2 Design“ от гр. Шумен, което проектира, изработи и предостави безвъзмездно ученически чинове за нашия проект.


Сърдечно благодарим на всички, които помогнаха мечтата на деца, родители и
учители да се превърне в реалност!